Constituirea rețelei regionale civico-academice “RPRP N-V”

În 12 aprilie 2014 s-a constituit rețeaua informală civico-academică Rețeaua Nord-Vest pentru participarea comunităților marginalizate de romi la elaborarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale pentru dezvoltare incluzivă (RPRP N-V). Membri fondatori ai RPRP N-V sunt: Fundația Desire din Cluj, Fundația Ruhama din Oradea, Asociația Șanse Egale din Zalău, Asociația Umanitară Împreună pentru Ei din Baia Mare, Asociația Comunitară a Romilor din Coastei – Cluj, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, și Facultatea de Studii Europene de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Din start, Rețeaua beneficiază  de sprijinul unui colaborator organizațional din afara regiunii, Asociația Romano Butiq din București.

Obiectivul principal al rețelei este producerea și diseminarea unei viziuni și know-how de soluții care răspund diverselor situații și contexte locale prin conectarea cunoașterii și experienței comunității cu expertiza organizațiilor societății civile instituționalizate, a administrației publice locale și a mediului academic. Detalii despre precedentele RPRP N-V, domeniul său de activitate, situațiile locale față de care își asumă multiple roluri, precum și despre activitățile și modul său de operare puteți citi aici:

constituire si intentii RPRP NV_Aprilie 2014

RPRP N-V a fost constituită de către membri fondatori pe baza activităților și experiențelor lor pe plan local, a colaborărilor lor anterioare, precum și pe baza intenției de rețelizare exprimate în proiectul “POLROM N-V” – THINK TANK ȘI REȚEA CIVICĂ DE POLITICI PENTRU ROMI ÎN REGIUNEA DE DEZVOLTARE NORD-VEST depus, dar neales spre finanțare în competiția Fondul ONG în România, administrat de FDSC. Organizațiile au decis să înceapă activitățile Rețelei pe bază de voluntariat.

În primii doi ani, coordonarea Rețelei va fi asigurată de către Fundația Desire, dar ulterior această poziție instituțională va putea fi exercitată și de alți membri fondatori, în funcție de decizia consensuală luată în Rețea. Toate produsele Rețelei constituie proprietatea împărtășită a membrilor care contribuie la producerea lor (fondatori, membri ulterior alăturați, colaboratori). Toate produsele rețelei vor fi puse la dispoziția tuturor membrilor, colaboratorilor și partenerilor, precum și oricăror părți interesate de ele.

 


Posted

in

by

Tags: