Viitorul Locuirii în Era Evacuărilor, forum București, 15.03.2018

 

 

Blocul pentru Locuire (Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire, E-Romnja, Căși Sociale Acum, Gazeta de Artă Politică și Dreptul la Oraș-Timișoara) a organizat joi, 15 martie 2018, o dezbatere publică în care am explorat scenarii de viitor cu privire la locuire în orașele noastre. Evenimentul a fost derulat în cadrul programului Fundației Desire sprijinit de Rosa Luxemburg Stiftung.

În contextul actual, în plină financializare a locuirii, gentrificare a orașelor și segregare acută, viitorul spațiilor urbane este previzibil: evacuări, credite și mai multe cu datorii și mai mari, deposedări și ocuparea spațiilor publice de către interesele elitelor financiare.
Pornind de la observațiile și experiența organizațiilor implicate, am schițai împreună viitorurile posibile ale orașelor noastre și cum să intervenim asupra lor. Căși sociale ACUM / Social housing NOW din Cluj a lansat în premieră la acest eveniment numărul 3 al „Cărămida. Ziarul Dreptății Locative”. Tematica acestui număr este: „Rasismul la noi acasă.”

Platforma online Baricada a scris despre eveniment sub titlul: 

Care este viitorul locuirii în era evacuărilor din România? Blocul pentru Locuire a discutat, la Macaz, despre tendințele de comodificare și gentrificare a locuinței


Posted

in

by

Tags: