FORUMUL “LOCUINȚE PUBLICE – RĂSPUNS LA CRIZA LOCUIRII”

În ultimii doi ani, Fundația Desire, prin programele sale privind locuirea, a organizat sau co-organizat mai multe forumuri publice în această temă: Forum pentru Locuințe Sociale (octombrie 2016, Cluj); Forumul Justiției Locative, ediția a doua (aprilie 2017, București); Forumul “Orașe pentru locuit, nu pentru profit”, cea de a treia ediție a Forumului Justiției Locative (iulie 2017, Cluj).

În 27 octombrie 2017 Fundația Desire și Căși sociale ACUM! vă așteaptă la Forumul Locuințe publice – răspuns la criza locuirii” ca să creștem împreună mișcarea pentru dreptate locativă, dreptul la locuință și dreptul la oraș. Veniți la Casa Tranzit, str. George Barițiu nr. 16, începând cu ora 17.00.

comunicat de presa_27oct2017

 

 

 

 

 

▲Lansăm primul număr din “Cărămida – ziarul dreptății locative” și discutăm cu echipa redacției despre problemele de locuire si despre transformarea locuirii în marfă.  Vino să spui și tu cum este să depui timp de mai mulți ani cereri de locuințe sociale iar primăria să îți repete să mai încerci și la anul. Vino să povestești cum este să fii evacuat sau să trăiești în stradă, ce înseamnă să plătești chirii mari și să cheltuiești foarte mulți bani din veniturile tale pe locuință, sau ce consecințe are asupra ta să stai fără acte într-o locuință improvizată.

▲Expunem materialele folosite în campania Căși Sociale ACUM! cu mesaje care susțin dreptul la locuire. Ele au fost folosite la proteste stradale, în petiții și solicitări, sau cu ocazia diverselor noastre evenimente publice. Vino să spui ce acțiuni vrei să facem mai departe împreună!

▲Haideți să vedem împreună filmul cu motivele pentru care am dat în judecată primăria orașului Cluj și de ce a decis Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării despre criteriile de atribuire de locuințe sociale din Cluj că discriminează oamenii care au școală mai puțină, pe cei care locuiesc în condiții grele și pe cei cu veniturile mici.

▲Discutăm despre inițiativa B308/2017 de schimbare a Legii Locuinței, depusă în Parlament. Schimbările propuse ar putea conduce la creșterea numărului de locuințe sociale și la punctaje mai mari pentru cei cu venituri reduse. Am invitat parlamentarii clujeni din mai multe partide care au depus această inițiativă la senat. Vino să îi întrebi ce se va întâmpla cu ea.

 

Vino să ne organizăm împreună pentru mai multe locuințe publice și sociale!